کابینت پلی اورتان ، همان کابینت چوبی یا ام دی اف خام است که پوششی از رنگ پلی اورتان (polyurethane paint) روی سطوح آن اجرا میشود. رنگ پلی یورتان در مقایسه با رنگهای دیگر، کیفیت و طول عمر بالاتری دارد همچنین از نظر قدرت چسبندگی خصوصاً روی سطح چوب و MDF خام بسیار مناسب است و به سرعت خشک میشود. اما چرا برای ساخت کابینت بجای MDF ملامینه یا هایگلاس از ترکیبMDF خام با رنگ پلی اورتان استفاده میکنیم؟ با ما باشید تا در بخش بعدی به این سوال مهم پاسخ دهیم.
فهرست مطالب
چرا کابینت با رنگ پلی اورتان ؟
در طراحی کابینت های گلاس یا MDF ملامینه با توجه به وجود روکش، نمیتوان با استفاده از CNC یا ابزار آلات نجاری مدل و طرح خاصی روی آن حکاکی کرد. همچنین برای محافظت از مغز MDF یا هایگلاس باید حتماً از نوار لبه PVC استفاده کرد که از زیبایی کار میکاهد در صورتی که در ساخت کابینت ام دی اف خام رنگ شده تمام قسمتهای درب کابینت با استفاده از رنگ polyurethane پوشش داده میشود و نیازی به استفاده از نوار PVC نیست.
- قابلیت انتخاب رنگ از میان بی شمار رنگ موجود
- قابلیت فرم دهی بالا و تولید کابینت با طراحی متفاوت مانند کابینت منحنی
قیمت کابینت پلی اورتان
قیمت کابینت پلی اورتان تابعی از متریال مصرفی کابینت (MDF، چوب، رنگ، ریل و لولا و جک و …) است. اما به صورت تجربی در بیشتر موارد کابینتِ تولید شده با رنگ پلی یورتان هزینه بالاتری نسبت به کابینتهای ملامینه یا هایگلاس دارد چون قیمت رنگ پلی اورتان و همچنین هزینه رنگ آمیزی بالاست.
- در شرایط برابر از نظر سایر متریال مصرفی، قیمت کابینت پلی اورتان بین 40 تا 50 درصد بالاتر از کابینت ام دی اف است.
کابینت پلی اورتان چه مزایایی دارد؟
- هیچ محدودیتی در ساخت مدلهای مختلف کابینت با استفاده از چوب یا MDF خام و رنگ پلی اورتان وجود ندارد.
- پلی اورتان دامنه رنگی گستردهای دارد که باعث میشود دست مشتری در انتخاب رنگ کابینت بازتر باشد.
- درصد مات یا براق بودن کابینت را خودتان انتخاب میکنید (ناچار به انتخاب رنگ مات یا براق نخواهید بود)
- رنگ پلی اورتان چسبندگی بالایی دارد و به سرعت خشک میشود (بعد از خشک شدن مانند لاک محکم و مقاوم خواهد شد)
- پوشش پلی یورتان در صورت آسیب دیدن کابینت، قابلیت ترمیم و رنگ آمیزی مجدد دارد.
اجرای رنگ پلی اورتان روی ام دی اف خام
رنگ پلی اورتان از ترکیب رزین و هادرنر (سخت کننده؛ مشابه رنگی که در اتومبیل مورد استفاده قرار میگیرد) ساخته میشود. که باعث افزایش مقاومت کابینت در برابر رطوبت، مواد شوینده و اشعه خورشید میشود. این رنگ کیفیت بسیار بالایی دارد و مانند رنگهای پودری پوست پرتقالی نمیشود. ضمناً در مدت زمان بسیار کوتاهی حتی در درجه حرارت پایین خشک میشود و رطوبت موجود در آن به بافت چوب آسیب نمیرساند که در رنگ آمیزی متریال چوبی بسیار اهمیت دارد. کابینت پلی اورتان مقاومت بالایی در برابر ضربه و خط و خش دارد.
- خشک شدن در دمای پایین و پوست پرتقالی و گچی نشدن
- پایداری عالی در برابر رطوبت و اشعه UV
- مناسب برای تولید انواع کابینت و محصولات چوبی از جمله انواع درب لابی و اتاقی
لیست قیمت کابینت پلی اورتان
به طور کل قیمت کابینت کلاسیک از نوع تمام چوب با پوشش رنگ پلی اورتان به ازای یک متر طول، حدودا بین بازه 14.000.000 الی 18.000.000 تومان برآورد میشود. البته باید در نظر داشت که اگر از ام دی اف خام یا ترکیب ام دی اف با روکش چوبی بجای چوب طبیعی استفاده شود قیمت کابینت پلی اورتان کاهش مییابد. در واقع همه چیز به طرح انتخابی شما بستگی دارد. اگر طرح شما ساده و نزدیک به سبک مدرن و نئوکلاسیک باشد قیمت کابینت تا متری 9 میلیون تومان میتوان کاهش یابد.
انواع کابینت پلی اورتان | قیمت (تومان) |
---|---|
کابینت پلی اورتان با ام دی اف خام | 9 تا 11 میلیون |
کابینت پلی اورتان با روکش چوبی | 11 تا 14 میلیون |
کابینت پلی اورتان تمام چوب | 14 تا 18 میلیون |
انواع رنگ پلی اورتان
به طور کلی رنگهای پلی اورتان به دو دسته اصلی تقسیم میشوند که یکی از آنها بر پایه روغن و دیگری بر پایه آب است رنگ پلی اورتانی که بر پایه روغن تولید میشود غلظت بیشتری دارد و دیرتر خشک میشود اما از نظر کیفیتی و طول عمر دوام بالاتری دارد. رنگهای پلی اورتان بر پایه آب رقیق هستند و به سرعت خشک می شوند به همین دلیل برای تولید کابینت با رنگ پلی اورتان بر پایه آب لازم است چند دست رنگ روی سطوح مختلف کابینت پاشیده شود.
در بازار دو نوع رنگ پلی اورتان ایرانی و خارجی داریم که نوع خارجی آن کیفیت و قیمت بالایی دارد. در مجموع این رنگ جزو رنگ های گران قیمت صنایع چوب محسوب میشود و در تولید کابینت آشپزخانه و کمد دیواری پلی یورتان استفاده میشوند.
- رنگ پلی اورتان بر پایه آب : خشک شدن سریع + غلظت کم
- رنگ پلی یورتان بر پایه روغن : کمی دیرتر خشک میشود و غلظت زیادی دارد.
مزایا و معایب کابینت پلی اورتان چیست؟
اختلاف قیمت کابینت آشپزخانه با رنگ پلی یورتان نسبت به کابینت هایگلاس زیاد نیست با این تفاوت که با استفاده از پوشش رنگ و ام دی اف خام میتوان کابینت های نظیر کابینت نئوکلاسیک طراحی کرد که بسیار پرطرفدارتر و زیباتر از کابینت های معمولی هستند.
از مهم ترین معایب کابینت با رنگ پلی اورتان میتوان به گران قیمت بودن نوع خارجی آن و تغییر رنگ دادن و کدر شدن در صورت عدم نگهداری اصولی و قرار گرفتن در شرایط محیطی نامطلوب اشاره کرد.
انواع کابینت آشپزخانه طرح چوب
مهمترین و پرطرفدارترین مزایای کابینت با رنگ پلی اورتان، قابلت پیاده سازی انواع طیف رنگی مات یا براق است. بنابر این افراد علاقهمند به این مدل کابینت میتوانید از میان کالیته رنگی گسترده، هر نوع رنگی را که به آن علاقه دارند را، برای طراحی و اجرای کابینت آشپزخانه خود سفارش دهند. بطور کلی 3 نوع کابینت با رنگهای پلی اورتان اجرا میشود که شامل کابینت با روکش چوب ، کابینت تمام چوب و کابینت ام دی اف با رنگ پوششی می باشد.
کابینت روکش چوبی : مغز ام دی اف خام خارجی + روکش چوب طبیعی (راش،بلوط یا گردو)
کابینت کلاسیک تمام چوب : بدنه ام دی اف + درب و تاج و ستون و سرستون تمام چوب
کابینت با رنگ پوششی : تمام ام دی اف با روکشی از رنگ خارجی
طرفدار چه نوع کابینتی هستین؟
به دلیل گران بودن متریال چوب طبیعی، هزینه تمام شده کابینت با رنگ پلی اورتان سبک کلاسیک بسیار بیشتر از کابینت با ام دی اف خام میباشد. بنابر این جهت کاهش قیمت کابینت آشپزخانه بیشتر مردم کابینت تمام ام دی اف با رنگ پوششی را انتخاب میکنند. البته اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که طرفدار بافت چوب طبیعی و گرههای زیبای آن هستید میتوانید اقدام به سفارش کابینت با ترکیب ام دی اف خام و یک لایه روکش چوب طبیعی نمایید.
مراحل تولید کابینت با چوب یا روکش چوب
- ساخت بدنه و درب ها: مرحله اول تولید کابینت آشپزخانه ساخت یونیت و سپس ساخت درب های آن است.
- فرم دهی و ابزار زنی: قسمت های طرح دار به صورت دستی یا با CNC ابزار خورده و سپس برای رنگ کردن، آماده سازی می شوند.
- پرس روکش چوب: اگر طرح انتخابی مشتری نیاز به گرهها و بافت چوب داشته باشد، یک لایه روکش چوب بر روی قسمت هایی مثل درب و نما، پرس میشود.
- پرداخت و سنباده زنی: پس از مراحل بالا، قطعات سنباده زده میشوند. این مرحله به این دلیل است که تمامی ناهمواری ها بر روی سطح قطعه از بین برود و سطحی یک دست و تمیز برای پاشیدن رنگ آماده شود.
- زیرسازی اولیه : در ادامه بسته به رنگ انتخابی مشتری، یک یا چند لایه رنگ اولیه پاشیده میشود و پس از خشک شدن، برای رنگ انتخابی مشتری آماده میگردد.
- پاشش رنگ و لاک محافظتی: پس از زیر سازی، رنگ پلی اورتان مورد نظر بر روی قطعه پاشیده میشود تا سطحی یک دست و صیقلی درست شود. به این صورت که معمولا در سه الی پنج مرحله، هر قطعه رنگ میشود و پس از هر بار رنگ باید زمانی در حدود یک روز سپری شود. سپس مجدد رنگ پاشیده شود تا در نهایت به سطح یکدست مورد نظر برسید. به همین دلیل است که پروسه تولید و ساخت کابینت با رنگ پلی اورتان زمانی طولانی را طلب میکند.
کابینت پلی اورتان براق
تمام محصولات چوبی و روکش چوب پس از ساخت، رنگ آمیزی می شوند. رنگ پلی یورتان (Polyurethane paint) مانند لاک روی سطح چوب می نشیند و از آن محافظت می نماید. درصورت ایجاد خراش عمیق یا پایین بودن کیفیت رنگ مصرفی، بافت چوب پس از مدتی خشک شده و دچار ترک و یا سائیدگی میشود. انتخاب رنگ مات یا براق تاثیر زیادی بر قیمت و کیفیت کار ندارد پس می توانید بجای رنگ های مات کابینت پلی اورتان براق سفارش دهید.
همچنین برای شفافیت بیشتر کار می توان از رنگ پولیش هم استفاده کرد که به صورت مایع ای غلیظ روی سطح کار را می پوشاند و ضخامت بیشتری نسبت به رنگ های معمول دارد. به عبارت بهتر میتوان کابینت پولیشی را بهترین نوع کابینت با رنگ براق دانست.
سخن پایانی
رنگ پلی اورتان بهترین رنگی است که در صنایع چوب و کابینت سازی استفاده می شود. مهم ترین مزایای تولید کابینت آشپزخانه یا درب پلی اورتان ، قابلیت ضد آب بودن، مقاومت زیاد، خشک شدن سریع، ظاهر زیبا، کیفیت و دوام مناسب می باشد. برای سفارش کابینت می توانید از طریق شماره تماس درج شده در قسمت پایین وبسایت با شرکت طراحی کابینت تماس بگیرید.
تفاوت کابینت پولیشی و پلی اورتان
منبع : ehow.com | polyurethane paint تاریخ بروز رسانی : 1402/06/30