کابینت منحنی و گرد » کابینت هلالی و نیم دایره

کابینت منحنی سبک نوینی از طراحی کابینت آشپزخانه است که قسمت های گوشه ای آن به صورت هلالی یا نیم دایره و گرد طراحی می شود به همین خاطر به آنها کابینت هلالی یا کابینت نیم دایره یا گرد هم گفته می شود. ظاهر متفاوت و کارایی زیاد کابینت های منحنی باعث شده است که این مدل کابینت ها به محبوبیت زیادی دست پیدا کنند. به کابینت های که به شکل گرد طراحی می شوند اصطلاحاً کابینت کرو هم گفته می شود. به عبارت بهتر کابینت منحنی را می‌توان نسل جدیدی از کابینت‌های آشپزخانه توصیف کرد که به صورت محدب یا مقعر طراحی می‌شوند. به دلیل انعطاف‌پذیری بالایی که دارند می‌توان در مدل‌های مختلف و خلاقانه سبک جدیدی از دکوراسیون آشپزخانه را ایجاد کرد.

متریال مصرفی در ساخت کابینت منحنی یا نیم دایره

این کابینت ها معمولاً از MDF خام، چوب و پلای وود و روکش چوبی ساخته می‌شوند. بدلیل کیفیت بسیار بالایی که این مدل کابینت آشپزخانه دارد برای تولید بدنه آن از ورق ام دی اف خارجی استفاده می شود. سخت ترین قسمت تولید کابینت آشپزخانه، طراحی و ساخت درب کابینت منحنی می باشد. مهم ترین متریال مصرفی برای ساخت درب های کابینت چوب های بلوط یا راش هستند که قابلیت شکل پذیری بالایی دارند و برای ساخت کابینت چوبی کلاسیک در اولویت قرار دارند. چوب طبیعی همواره درصد مشخصی رطوبت دارد و بعد از مدتی کم کم رطوبت خود را از دست می دهد و کمی تغییر حالت می دهد. برای حل این مشکل حتماً باید از چوب هایی استفاده شود که کیفیت بسیار بالا و درصد رطوبت کمی دارند تا کیفیت درب کابینت نیم گرد حفظ شود و دچار دفرمه شدن و تابیدگی نشود.

از این نوع کابینت‌ها به دلیل انعطاف پذیری بالایی که دارند می‌توان در گوشه‌های آشپزخانه، پیشخوان یا کانتر نیز استفاده کرد. به دلیل توجه بیشتر و تمرکزی که غالباَ روی کابینت جزیره وجود دارد سعی می شود این قسمت از کابینت با طراحی ویژه و خاصی انجام شود و چه گزینه ای بهتر از کابینت جزیره منحنی که به تنهایی توجه همگان را به سمت خود سوق می دهد.

آموزش ساخت کابینت منحنی

شاید برای خیلی از افراد ساخت کابینت با طراحی گرد و هلالی کار بسیار سختی بنظر برسد اما با پیشرفت تجهیزات و استفاده از تجربه نجاران ماهر این کار آنچنان هم سخت نیست. برای ساخت کابینت‌ منحنی شیارهایی را به صورت موازی و در فواصل منظم روی ام‌دی‌اف خام یا پلای وود و چوب ایجاد می‌کنند (تعداد و فاصله میان شکاف‌ها به شکل طراحی کابینت بستگی دارد) این کار باعث به وجود آمدن انحنا در ورق‌های MDF یا پلای وود می شود بعد از این که انحنا ایجاد شد، داخل شکاف‌ها را با مواد مخصوص و چسب چوب پر می‌کنند و به اندازه ی مورد نیاز ورق را خم می کنند و در نهایت با استفاده از فیکسچر آن را ثابت نموده تا خشک شود. اگر از چوب برای ساخت درب استفاده شود فریم یا کلاف درب با استفاده از چوب به شکل منحنی برش خورده و کلاف می شود و در نهایت قسمت میانی درب کابینت طبق روالی که گفته شد تولید و در پایان فریم و قاب میانی درب باهم مونتاژ می شوند. از درب های کابینت نیم دایره می توان در طراحی کابینت با روکش چوب و کابینت های تمام چوب استفاده کرد و تقریباً محدودیتی در تولید وجود ندارد.

ویدیو آموزش ساخت کابینت منحنی

کابینت آشپزخانه منحنی چه خصوصیاتی دارد؟

  1. قابلیت شکل پذیری و انعطاف پذیری بسیار بالا (محدب و مقعر)از جمله ویژگی‌های این نوع کابینت‌ آشپزخانه است.
  2. این کابینت‌ها دارای انحنا و خمیدگی است و همین طراحی باعث می‌شود که بتوان در تمام گوشه و زوایا از آن استفاده کرد مخصوصاً قسمت هایی از کابینت که دسترسی کمی دارند جزو نقات پرت کابینت می باشند.
  3. به جهت استفاده از ورق پلای وود و کیفیت بالایی دیگر متریال مصرفی دوام زیادی دارند و در برابر رطوبت تا حد زیادی مقاومت می کنند.
  4. کابینت های هلالی یا نیم دایره طراحی خاص و زیبایی دارند که آنها را از کابینت های معمولی و مرسوم که در هر خانه ای یافت می شود، متمایز می‌کند.
  5. از کابینت با درب های خمیده و گرد هم در سبک مدرن و هم سبک های سنتی و قدیمی استفاده می شود و هیچ محدودیت سبکی برای اجرای این مدل کابینت وجود ندارد.
  6. همانطور که اشاره شد کارایی بالایی دارند و باعث استفاده بهینه از تمام فضای کابینت آشپزخانه حتی نقاط گوشه ای و کنج خواهد شد.
  7. به سبب استفاده از چوب و ام دی اف خام قابلیت اجرای هر رنگی را روی چوب فراهم می کنند. کابینت با رنگ پلی اورتان براق یا مات معمول ترین رنگی است که برای این منظور استفاده می گردد.
کابینت منحنی, کابینت گرد
درب کابینت منحنی

انتخاب مدل کابینت بر اساس مساحت آشپزخانه

بطور کلی کابینت هایی به شکل نیم گرد و منحنی طراحی می شوند در محیط های بزرگ و آشپزخانه های لوکس کاربرد بیشتری دارند اما در آشپزخانه های متوسط هم می توان این نوع کابینت را اجرا کرد و به فضای خاصی نیاز ندارد. جالب است بدانید در ساخت کابینت آشپزخانه نئوکلاسیک و یا کابینت های روکش چوبی هم می توان از درب های خمیده استفاده کرد که باعث زیبایی دو چندان کار می شود. در کل این کابینت‌ها سازگاری خوبی با انواع فضاها دارند به طوری که می‌توان بدون ایجاد گوشه‌های تیز و آزاردهنده یک آشپزخانه کوچک را هم به زیبایی کابینت کرد.

کابینت‌ جزیره منحنی

اگر آشپزخانه بزرگ و جاداری دارید می‌توانید با طراحی یک جزیره متشکل از کابینت‌های نیم دایره زیبایی آن را دوچندان کنید. به این ترتیب یک جزیره کاملا گرد و منحنی در اختیار خواهید داشت، این مدل کابینت‌ها کارایی بالایی دارند و به دلیل گرد بودن دسترسی خوبی برای کاربر ایجاد می‌کنند. همچنین به دلیل نداشتن گوشه های تیز، خطری برای کودکان ندارند.

تنوع در رنگ بندی کابینت

کابینت منحنی را می‌توان در رنگ های مختلف سفارش داد. از آنجایی که ماده اولیه ساخت این کابینت‌ها چوب و MDF است کاربران می‌توانند کابینت‌های منحنی را با انواع رنگ‌ها و روکش‌ها سفارش دهند. بنابراین می‌توانید از رنگ‌های متناسب با تم رنگی دکوراسیون آشپرخانه و سبک چیدمان منزلتان در سفارش این کابینت‌ها استفاده کنید.

کابینت منحنی, کابینت گرد
درب کابینت هلالی و نیم گرد

قیمت کابینت منحنی چقدر است؟

به دلیل داشتن انحنا در طراحی، این کابینت‌ها نسبت به سایر کابینت‌های معمولی مراحل نصب دشوارتری دارند همچنین ساخت و طراحی آنها نیز نسبتاً زمان بر خواهد بود. طراحی، ساخت و نصب کابینت‌های هلالی یک کار کاملاً تخصصی و نیازمند مهارت است. بنابر این باید بدانید که کابینت‌های نیم دایره نسبت به سایر کابینت‌ها قیمت بالاتری دارد. به دلیل اینکه در تمامی قسمت های کابینت از درب های گرد استفاده نمی شود، نحوه محاسبه قیمت کابینت در سایر بخش ها طبق روال معمول خواهد بود و یونیت و درب کرو یا منحنی کابینت بر اساس سبک طراحی و مدل بین 2 تا 3 برابر حالت معمول قیمت گذاری می شود. برای توضیح بهتر، مثالی در بخش بعد خواهیم زد که موضوع کاملاَ روشن شود.

  • فرض کنید قیمت کابینت (زمینی و دیواری) متری 10 میلیون تومان باشد.
  • در این صورت قیمت کابینت زمینی 6 میلیون و کابین دیواری 4 میلیون تومان خواهد بود.
  • حال اگر یک کابینت زمینی هلالی و گرد با ابعاد کابین زمینی بالا داشته باشیم بسته به طراحی (از نظر پرکار یا کم کار بودن) دو تا سه برابر یعنی بین 12 تا 18 میلیون تومان ارزش گذاری می شود.
  • اگر کابینت دیواری منحنی داشته باشیم قیمت کابینت دیواری یعنی 4 میلیون را در دو یا سه ضرب می کنیم. (قیمت کابین دیواری کرو بین 8 تا 12 میلیون تومان)
  • اگر کابین قدی یا ایستاده داشته باشیم در حال عادی ضریب 1.8 در قیمت کابینت (10 میلیون تومان) اعمال می شود یعنی قیمت یک متر کابینت ایستاده برابر با 18 میلیون تومان خواهد شد و در صورتی که این مدل کابینت بصورت گرد طراحی شود ضریب 2 خواهد گرفت و حدوداً 36 میلیون تومان قیمت گذاری می شود.
کابینت منحنی, کابینت گرد
کابینت آشپزخانه منحنی

جمع‌بندی نهایی

کابینت‌های منحنی شکل جدیدی از کابینت های آشپزخانه هستند که از نظر طراحی و زیبایی نسبت به سایر کابینت‌ها بهتر هستند، دارای انعطاف پذیری بالایی هستند و به همین دلیل امکان سازگاری و نصب در هر فضایی را دارند، چون ماندگاری بالایی دارند در طولانی مدت نیاز به تعویض و تعمیر ندارند و همین مسئله باعث می‌شود که هزینه بالای طراحی و نصب آن در مجموع به نفع کاربر و مقرون به صرفه باشد. در صورتی که کابینت‌های نیم دایره و خمیده را برای دکوراسیون آشپزخانه خود انتخاب کرده باشید مطمئنا دست شما برای یک دکوراسیون مدرن و منحصربه فرد بازتر خواهد بود.

منبع : walzcraft

تاریخ بروزرسانی : 1399/10/16

لطفا با ستاره دادن از ما حمایت کنید

2 دیدگاه دربارهٔ «کابینت منحنی و گرد » کابینت هلالی و نیم دایره»

  1. صنایع چوب اُرسی

    سلام قیمت درب‌های کابینت منحنی بستگی زیادی به جنس چوب مصرفی و ابعاد داره
    همچنین تعداد سفارشتون اهمیت داره (اگر حجم سفارش زیاد باشه تخفیف بیشتری در نظر گرفته میشه برای شما)
    لطفا اطلاعات و درخواست خودتونو برای همکاران ارسال بفرمایید

  2. سلام لطفا در مورد قیمت درب کابینت منحنی برای همکار هم توضیح دهید
    ممنون

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *