کابینت پنتری چیست؟

پنتری چیست؟ (Pantry) فضا کوچکی است که در داخل یا نزدیک آشپزخانه قرار می‌­گیرد تا انواع خوراکی‌ها و مواد غذایی در آن نگهداری شود. از نظر لغوی پنتری ریشه فرانسوی دارد و از کلمه پن یا نان گرفته شده است. در گذشته در خانه‌های فرانسوی بخشی از فضای آشپزخانه به صورت قفسه بندی شده به نگهداری نان اختصاص داده می‌شد اما امروزه از فضای پنتری بطور کلی برای نگهداری مواد غذایی مختلف مثل حبوبات، شکر، ادویه و … استفاده می‌شود.

در مجموع وسایلی در کابینت پنتری نگهداری می‌شود که احتیاج به نگهداری در دمای پایین و یخچال نداشته باشند و خیلی پر کاربرد نباشند برای مثال شاید در طول روز شما چند بار به روغن، نمک، فلفل و چای احتیاج داشته باشید اما به حبوبات نهایتاً دو سه روز یک بار احتیاج پیدا کنید. به همین دلیل وسایل پرکاربرد مثل ادویه جات در سبد سوپری کنار گاز (نزدیک‌ترین جا به محل پخت و پز) تعبیه می‌شود تا همیشه این وسایل در دسترس باشند.

پنتری آشپزخانه چیست؟

پنتری روم اتاقی است مجزا و قفسه بندی شده که به عنوان انبار مواد غذایی مورد استفاده قرار می­‌گیرد. در ساخت کابینت و قفسه‌های این فضا از انواع ام‌دی‌اف، چوب و شیشه استفاده می‌­شود. معمولاً پنتری در دو سبک مدرن و نئوکلاسیک طراحی و اجرایی می‌شود. نکته حائز اهمیت در انتخاب سبک و نوع مواد اولیه این است که به جهت بالا بودن قیمت رنگ، ام دی اف خام و چوب، قیمت کابینت پلی اورتان نسبت به کابینت‌های معمولی بالاتر است اما از نظر زیبایی برای طراحی فضای پنتری (pantry) کاملاً ایده آل است.

قفسه بندی دیوارها با استفاده از شلف‌های چوبی یکی از ایده‌های جذاب در طراحی پنتری روم است. که مزایای زیادی را برای خانه‌هایی که فضایی زیادی ندارند به ارمغان می‌آورد:

  1. اول اینکه هزینه ساخت و نصب شلف در مقایسه با هزینه طراحی کابینت و اجرای آن پایین‌تر است.
  2. دسترسی به وسایل آسان‌تر است چون همه‌ی آنها را می‌بینید در صورتیکه در پنتری کابینت حتماً باید درب کابینت را باز کنید.
  3. شلف عمق کمتری نسبت به کابینت دارد و فضای کمتری اشغال خواهد کرد.
پنتری کابینت کنار یخچال

تفاوت پنتری کابینت با پنتری روم

  • پنتری روم : فضایی مبله و قفسه بندی شده برای نگهداری مواد غذایی در خارج یا داخل آشپزخانه
  • پنتری کابینت : فضایی در داخل کابینت در کنار گاز یا یخچال برای نگهداری حبوبات و ادویه و …

برخلاف گذشته، در اغلب خانه‌­ها از انبار برای ذخیره و نگهداری مواد غذایی استفاده نمی­‌شود. با این حال، وجود فضای کافی برای نگهداری از وسایل، ظروف و مواد غذایی، مهمترین دغدغه در حین طراحی آشپزخانه است. به همین دلیل، با توجه به تغییر سبک زندگی و کوچک شدن فضای خانه‌­ها، کابینت‌­های پنتری انتخابی بسیار مناسب برای طراحی آشپزخانه‌­ به شکل بهینه هستند.

  • وجود پنتری آشپزخانه باعث طبقه بندی مواد غذایی و نظم بیشتر می‌شود. همچنین از نفوذ حشرات و سوسک به مواد خوراکی و آشپزخانه جلوگیری می‌نماید.
  • بجای اینکه همه وسایل و مواد غذایی را در کابینت نگهداری کنید می‌توانید این فضا را به ظروف اختصاص دهید.
  • نگهداری مواد غذایی بودار و تازه در کنار یکدیگر باعث می‌شود، مواد غذایی دیگر هم بوی نامطبوعی بگیرند و قابل استفاده نباشند.
پنتری چیست

آشنایی با پرفروش‌ترین کابینت سال 1400 + لیست قیمت روز

کاربرد کابینت پنتری در آشپزخانه

هدف اصلی از طراحی پنتری در معماری و دیزاین داخلی خانه بهره­‌گیری از حداکثر فضای آشپزخانه و ایجاد نظم و آراستگی است. وقتی شما فضای کافی برای نگهداری از ظرف و ظروف و وسایل آشپزخانه داشته باشید قطعاً آشپزخانه شما همیشه مرتب و زیبا خواهد بود. همچنین دسترسی به ظروف و مواد غذایی بسیار آسان می‌شود.

افرادی که مشغله زیادی دارند معمولاً ترجیح می‌دهند خریدهای خود را به صورت عمده و ماهانه انجام ­دهند اما در بیشتر مواقع با محدودیت فضای کافی برای نگهداری مواد غذایی رو به رو می‌شوند که با طراحی یک پنتری مناسب این مشکل به راحتی مرتفع خواهد شد. از طرفی بعضی از مواد غذایی مانند ادویه و سبزیجات خشک بوی بسیار تندی دارند به همین دلیل، ممکن است اگر چنین اقلامی در کنار هم قرار بگیرند، طعم و بوی هر دو ماده تغییر کند. در نهایت، کیفیت و طعم غذا نیز نامطبوع خواهد شد. در اختیار داشتن فضای پنتری روم تفکیک شده تا حد زیادی این مشکل را حل خواهد کرد.

  1. باعث حفظ نظم و تمیزی و استفاده بهینه از فضای کابینت و محیط آشپزخانه می‌شود.
  2. کابینت پنتری محل مناسبی برای نگهداری مواد غذایی اضافی است.
  3. با تفکیک صحیح وسایل از تغییر طعم و بوی مواد غذایی جلوگیری می‌نماید.

چه وسایلی در فضای پنتری نگهداری می‌شود؟

برنج،شکر، آرد، گندم و جو، انواع کنسروها و سبزی­جات خشک شده و تنقلات و چیپس و پفک و … را می‌­توان در فضای پنتری کابینت نگهداری کرد. قسمت پایین فضای پنتری غالباً مانند کابینت زمینی برای وسایل سنگین و بزرگ طراحی می‌شود و برای طراحی قسمت‌های بالایی از شلف‌ و قفسه‌های دکوراتیو می‌توان استفاده نمود. بنابر این بهتر است از وسایل دم دستی، کوچک و پر مصرف را در کابینت یا سبد سوپری کابینت نگهداری کنید تا همیشه در دسترس شما باشند و وسایل حجیم و کم کاربرد تر را در پنتری روم نگهداری نمایید.

در ادامه بیشتر به معرفی پنتری در کابینت و کاربرد آن می‌پردازیم. در صورتیکه احتیاج به اطلاعات بیشتر در مورد اکسسوری کابینت دارید، می توانید به مقاله ((اکسسوری کابینت چیست؟)) مراجعه فرمائید.

  • ادویه و برنج و غلات
  • خوراکی و تنقلات
  • کنسرو و سبزیجات خشک

تفاوت پنتری با سبد سوپری چیست؟

همانطور که می‌دانید طراحی فضای آشپزخانه تاثیر بسزایی در زیبایی خانه دارد. با وجود محدودیت فضا در بیشتر آشپزخانه‌ها نمی‌توان تمام مواد غذایی و وسایل آشپزخانه را در کابینت قرار داد به همین منظور با اولویت بندی وسایل از نظر میزان استفاده و سایز بهتر است برای هر یک از آنها فضای مجزایی در نظر گرفت. برای مثال اگر شما یک کیسه برنج در کابینت آشپزخانه قرار دهید تقریباً نیمی از فضای کابینت را اشغال خواهد کرد اما اگر فضایی مجزا مانند پنتری روم با کابینت و قفسه‌های زیاد داشته باشید می‌توانید این وسایل حجیم را در چنین فضایی نگهداری نمایید. اما بریم سراغ تفاوت‌های پنتری با سبد سوپری آشپزخانه :

  1. اول اینکه سبد سوپری برای وسایل پر مصرف و سبک مثل ادویه طراحی شده نه وسایل کم کاربرد و بزرگ
  2. پنتری هم می‌تواند مانند کلوزت روم یا لاندری روم، فضایی مجزا و یک اتاق باشد و هم بخشی از کابینت آشپزخانه باشد.
  3. سبد سوپری ادویه جات در کنار یخچال و گاز معمولاً تعبیه می‌شود اما کابینت پنتری می‌تواند در هر قسمتی از آشپزخانه طراحی شود.
  4. ظرفیت و گنجایش پنتری بیشتر از سبد ادویه جات است و قابلیت سفارشی سازی بیشتری دارد.
پنتری روم

نحوه طراحی و ساخت پنتری روم

قبل از هر چیز باید در مورد اینکه فضایی مجزا برای طراحی پنتری اختصاص دهید یا از کابینت پنتری در کنار یخچال بهره ببرید، تصمیم گیری نمایید. اگر آشپزخانه بزرگی دارید می‌توانید در انتهای آشپزخانه فضایی مستقل برای اجرای پنتری (Pantry) در نظر بگیرید. همچنین اگر 2 آشپزخانه دارید، می‌توانید در آشپزخانه مخفی یا همان مطبخ قسمتی را برای قفسه بندی مواد غذایی و نصب کابینت پنتری اختصاص دهید.

در نهایت اگر قصد ندارید فضای جداگانه و زیادی را برای این امر تخصیص دهید بهترین کار طراحی پنتری در کابینت آشپزخانه به صورت یکپارچه است. تعداد قفسه‌­ها و متریالی که در ساخت این نوع کابینت‌­ها بکار می‌­رود، متنوع بوده و به فضای خانه و سلیقه افراد وابسته است. 

  • طراحی پنتری در انتهای آشپزخانه (در صورتیکه ابعاد آشپزخانه بزرگ باشد)
  • طراحی پنتری در آشپزخانه مخفی یا مطبخ
  • طراحی پنتری در کنار یخچال و داخل کابینت آشپزخانه

انتخاب متریال و سبک

اگر سبک کلی آشپزخانه شما مدرن نیست و از کابینت کلاسیک در این فضا استفاده می‌کنید و فضای مجزایی برای طراحی پنتری روم در اختیار ندارید قطعاً کابینت پنتری شما باید به سبک کلاسیک ساخته شود در غیر این صورت محدودیتی برای انتخاب سبک وجود ندارد. در ساخت پنتری و قفسه‌های آن می‌­توان از ام دی اف، چوب، شیشه یا حتی آلومینیوم استفاده کرد که مهم‌ترین عامل برای انتخاب این متریال بودجه و سلیقه شما خواهد بود. مهم‌ترین سبک‌های طراحی دکوراسیون در حال حاضر عبارتند از:

  1. سبک مدرن
  2. سبک نئوکلاسیک
  3. سبک کلاسیک
  4. سبک رومی
  5. سبک فرانسوی

هزینه طراحی و ساخت پنتری کابینت

به منظور طراحی و ساخت کابینت پنتری باید به عوامل مختلف توجه داشت. اولین عامل موثر در هزینه تمام شده ساخت پنتری ابعاد آن است. قطعاً ساخت پنتری بزرگ هزینه بیشتری به دنبال خواهد داشت. دومین عامل مهم در تعیین قیمت نهایی، نوع متریال بکار رفته در ساخت درب، بدنه و قفسه­‌های آن است. (ایرانی یا خارجی بودن ورق مصرفی و همچنین نوع یراق آلات استفاده شده اهمیت زیادی دارد) عامل دیگر در محاسبه قیمت نهایی، تعداد و ابعاد قفسه­‌های پنتری است. در صورتیکه از رنگ برای پوشش بدنه و نمای کار استفاده شود.

هزینه خرید و اُجرت رنگ آمیزی هم یکی از پارامترهای اساسی و تاثیر گذار در هزینه خواهد بود. بطور کلی در این حالت تمامی محاسبات مانند محاسبه قیمت کابینت چوبی انجام می‌شود.

  • ابعاد کابینت پنتری و قفسه‌ها
  • نوع و کیفیت متریال مصرفی
  • هزینه خرید رنگ و دستمزد رنگ کاری

منبع : bhg.com

تاریخ انتشار : 1400/08/16

لطفا با ستاره دادن از ما حمایت کنید

4 دیدگاه دربارهٔ «کابینت پنتری چیست؟»

  1. صنایع چوب اُرسی

    سلام
    باعث افتخار ماست که مطالب وبسایت مورد توجه شما قرار گرفته
    موفق باشید

  2. محمدتقی شاهانی

    درودبیکران برشما، توضیحات تون بسیار عالی بود. تشکر میکنم. همیشه سلامت وسربلندباشید.

  3. صنایع چوب اُرسی

    خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید واقع شده
    ممنون از کامنت و ارائه نظرتون
    موفق باشید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *