یکی از انواع کابینتهایی که امروزه به وفور طراحی و ساخته میشود و طرفدارای زیادی هم دارد کابینت پلکانی یا همان کابینت پله ای است که زیر مجموعه ای از سبک مدرن است. در طراحی و ساخت کابینتهای پلهای کابین دیواری با عمقهای مختلف و به شکل پلکانی اجرا میشود. برای ساخت این مدل کابینت به طور معمول کابینت سازان، کابینت دیواری را به دو بخش تقسیم میکنند و عمقهای مختلفی را برای این دو بخش در نظر میگیرند که باعث می شود ردیف اول و دوم هم تراز هم دیگر قرار نگیرند که اصطلاحاً به این مدل کابینت غیر هم سطح هم گفته می شود.
در طراحی کابینت کلاسیک استفاده از این طرحها مرسوم نیست اما در آشپزخانههای مدرن کاملاً کاربردی است و زیاد اجرا میشود.
کابینت پله ای + چند نکته مهم
انتخاب رنگ کابینت پله ای یکی از چالشهایی است که بیشتر مشتریان با آن مواجه هستند. بنابر این تصمیم گرفتیم بیشتر به این موضوع و همچنین انتخاب ورق مناسب برای این مدل کابینت آشپزخانه بپردازیم.
- سعی کنید حتماً از ترکیب دو رنگ متضاد در طراحی کابینت پله ای استفاده کنید.
- هرچه عمق کابینت دیواری بیشتر شود وزن آن نیز افزایش مییابد بنابر این سعی کنید اگر کابینت دو پله سفارش میدهید عمق کابینتهای دیواری را تا حد امکان کمتر در نظر بگیرید.
- بجای استفاده از مگنت سعی کنید از دستگیره مخفی استفاده کنید چون مگنت کوتاه است. همچنین برای باز و بسته کردن درب کابینت باید درب کابینت را لمس کنید و این موضوع باعث ایجاد لک و کثیفی کابینتهای شما میشود.
- حتماً برای فضای بین کابینتی از پوشش مناسب و مقاوم مثل سنگ و سرامیک استفاده کنید تا هم به زیبایی کابینتها افزوده شود و هم مجبور نشوید بعد از مدت کوتاهی آن را تعویض نمایید.
- نورپردازی در طراحی کابینت اهمیت بسیار زیادی دارد پس سعی کنید در حد اعتدال از نورپردازی و ترکیب رنگ مناسب برای کابینت پله ای استفاده نمایید.
کابینت پله ای سفید
کابینت دو پله ای جزو جدیدترین ایدهها در طراحی آشپزخانه هستند. این نوع از کابینتها، در دسته بندی انواع کابینت، زمرهی کابینتهای سبک مدرن، جای میگیرند. همانطور که میدانیم کاربرد انواع کابینتهای مدرن در آشپزخانههای امروزی، بسیار فراوان است. به ویژه برای اینکه بسیاری از آشپزخانهها، فضایی کوچک دارند، کاربرد کابینتهای سبک مدرن از جمله انواع کابینت پلکانی دیواری، برای آنها و برای اینکه فضای کمتری را اشغال میکنند بسیار گسترده شده است. این کابینتها علیرغم طراحی ویژه و منحصر به فردی که دارند اما باعث شلوغی فضای آشپرخانه نمیشوند و فضایی بسیار ساده و مینیمال را به نمایش میگذارند.
اصول طراحی کابینت پلکانی
در نظر گرفتن عمق و ارتقاع متفاوت برای کابینت آشپزخانه پلکانی نوعی ساختار شکنی به حساب می آید که اگر اصولی انجام شود باعث ایجاد تنوع و طراحی متفاوت می شود اما در هنگام طراحی و ساخت این نوع از کابینتها لازم است تا حتما کابینت سازان به برخی از نکات توجه داشته باشند.
- اول اینکه تقسیم بندی ارتفاع و عمق کابین دیواری باید به نحوی باشد که ارتفاع کابینت از حد متعارف خارج نشود و همچنین دسترسی به ردیف دوم کابینت آسان باشد.
- زیاده روی در اینگونه طراحها باعث دل زدگی و حس نامطلوب می شود. به همین خاطر بهتر است دو نوع عمق متفاوت (نه بیشتر) برای کابینتها در نظر گرفته شود.
- تناسب بین دو ردیف کابینت دیواری پله ای حتماً باید رعایت شود تا آشپزخانه شما از هر نظر ایده آل به نظر برسد.
- استفاده از دو رنگ متفاوت برای ردیف ها باعث زیبایی کار خواهد شد بشرطی که ارتباط و هارمونی بین رنگ ها وجود داشته باشد.
- برای زیبایی بیشتر می توانید از ورق ام دی اف های گلاس سفید برای ردیف اول و برای ردیف دوم از MDF خام با روکش چوب و رنگ استفاده کنید (ترکیب کابینت روکش چوبی و هایگلاس)
ابعاد و اندازه کابینت پلکانی
از طرف دیگر، انواع کابینت مدرن از جمله کابینتهای شکست دار و پلکانی، سطحی صاف و بدون شیب دارند و در طراحی این نوع از کابینت، از حداقل تزئینات استفاده میشود تا بتوانند سادگی خود را حفظ کنند. در طراحی کابینتهای پلکانی میتوان از بسیاری از شکلهای هندسی نیز استفاده کرد تا ظاهری جذابتر پیدا کنند. از طرف دیگر، براق بودن کابینت پلکانی و یا مات بودن آن نیز به نظر و سلیقه شخصی سفارش دهنده این محصولات بستگی دارد.
ابعاد کابینت پله ای بستگی زیادی به طرح شما دارد اما این نکته را در نظر داشته باشید که عمق استاندارد کابینت دیواری 30 و عمق کابینت زمینی 55 سانتیمتر است. بنابر این قطعاً ابعاد کابینت هوایی پله ای معمولاً بین رنج 30 تا 55 میتواند انتخاب شود. عدد استاندارد برای پله اول 30 و پله دوم 45 است البته همانطور که اشاره شد میتوانید این اعداد را تا حدی کم و زیاد کنید اما سعی کنید از حد استاندارد خارج نشوید.
کابینت پله ای دو رنگ
یکی از نکاتی که لازم است حتما در طراحی انواع کابینت پلکانی دیواری در نظر گرفته شود این است که بهتر است در ساخت این نوع از کابینتهای مدرن، از دو رنگ استفاده شود. هر چند میتوان این نوع از کابینتها را در یک رنگ نیز طراحی نمود، اما استفاده از دو رنگ که در تضاد با یکدیگر قرار میگیرند موجب میشود تا شکست عمق و یا ارتفاع کابینت پلکانی مدرن، بیشتر به چشم بخورد و به ایجاد فضایی مدرن در آشپزخانه کمک بیشتری کند. در حال حاضر کابینت پله ای سفید طوسی یا ترکیب سفید با رنگ چوب متداول ترین رنگ هایی هستند که طراحی و اجرا می شوند.
استفاده از رنگهای خنثی در کابینتهای هوایی دو پله ، بسیار جالب توجه است. بنابر این عامل، عدهای از کابینت سازان، برای ساخت این نوع از کابینت پلکانی، در کنار استفاده از رنگهای گرم و انرژی بخش، از رنگهای ملایم و خنثی نیز استفاده میکنند. این عامل موجب میشود تا کابینتی تولید شود که دارای رنگهای ترکیبی مختلف و متنوعی باشد و جلوه جذابتری به محیط بدهد. رنگهایی که به طور معمول در طراحی کابینت دیواری پلکانی مورد استفاده قرار میگیرد عبارتند از: طوسی ملایم در کنار رنگ سفید یا آبی و ترکیبات مختلف دیگر.
کابینت پله ای طرح چوب
به طور معمول کابینتهای مدرن پلکانی، با دو عمق 30 سانتیمتری و یا 40 سانتیمتری طراحی و سپس ساخته میشوند. اینگونه از کابینتها را میتوان با استفاده از انواع ام دی اف با رنگهای متنوع از قبیل سفید، طوسی، قهوهای و… تولید کرد. همچنین کابینتهای پلهای میتوانند دارای روکش مخصوص از جنس چوب و یا ورقههای پلاستیکی باشند.
برخی از سازندگان کابینت، در طراحی این نوع از کابینت سبک مدرن، از ترکیبی از متریالهای مختلف مانند چوب، روکشهای متنوع، ورقههای پلاستیکی، شیشه، آهن و… استفاده میکنند که این عوامل، خود موجب میشود تا کابینت ساخته شده پلکانی مورد نظر، طراحی منحصر به فردی داشته باشد.
قیمت کابینت پلکانی (کابینت غیر هم سطح)
به طور معمول برای تعیین قیمت انواع کابینت، میزان متراژ آن و متریال به کار رفته در تولید کابینت در نظر گرفته میشود و با توجه به عواملی از قبیل متراژ بدنه کابینت هوایی و زمینی، درب کابینت، دستگیره و ریل و جک و لولای به کارر فته در تولید کابینت، قیمت انواع کابینت محاسبه و منظور میگردد. در زمینه کابینتهای پلکانی مدرن، به دلیل طراحی منحصر به فرد این نوع از کابینت، توجه به عوامل دیگری نیز ضرورت دارد.
همانطور که گفته شد این نوع از کابینتها در بیشتر موارد در دو عمق ساخته میشوند که این عمق با یکدیگر تفاوت دارند. به عنوان مثال ممکن است یکی از کابینتهای پلکانی عمقی 30 سانتیمتری داشته باشد و دیگری در عمق 40 یا 45 سانتیمتری ساخته شود. بنابراین این دو عمق در محاسبه قیمت، موثر واقع میشوند و موجب میشوند تا برای هر یک از کابینتهای پلکانی، قیمت واحد مجزایی در نظر گرفته شود. بنابراین قیمت این نوع از کابینتهای مدرن پلهای، به طور معمول در پیش فاکتور آن محاسبه میشود و در اختیار مشتری قرار میگیرد.
منبع : mydomaine.com
تاریخ بروزرسانی : 1400/08/16
[yasr_visitor_votes size=”large”]