کابینت پولیشی و هر آنچه که در مورد آن باید بدانید

از کابینت پولیشی یا کابینت پوست پولیش با ظاهری درخشان و براق به عنوان یکی از جدید‌ترین و مدرن‎ترین طرح‎های کابینت آشپزخانه یاد می‎شود. برای تولید این مدل کابینت آشپزخانه از رنگ‎های پوششی پلی اورتان یا پلی استر و پولیشی استفاده می‎شود. با استفاده از این رنگ‌ها به راحتی می‎توان فضایی مدرن برای آشپزخانه مهیا کرد. در واقع باید گفت، در این طرح بعد از زیرسازی فرآیند پولیش کاری انجام می شود و تا جایی ادامه پیدا می کند که به سطح شفافیت مورد نظر برسیم.

جالب است بدانید رنگ پولیش هم بر روی چوب طبیعی و هم ام دی اف خام قابل اجراست اما بدلیل پوششی بودن کار (پیدا نبودن رگه ها و بافت چوب) برای کاهش هزینه بهترین انتخاب ام‌دی‌اف خام خارجی خواهد بود. کابینت های پولیشی در گروه کابینت نئوکلاسیک قرار می گیرند چون به صورت مشترک از خصوصیات هر دو سبک کلاسیک و مدرن بهره می برند.

کابینت پولیشی براق
کابینت پولیشی براق

کابینت پولیشی از چه متریالی ساخته می‌شود؟

بهترین ورق ام دی اف خامی که می‌توان برای این منظور استفاده نمود MDF واناچای مالزی یا تایلند است که کیفیت مطلوبی دارد هم به لحاظ یکنواختی سطوح و رنگ پذیری و هم از جهت تراکم و استحکام. استراکچر و چهارچوب اصلی کابینت یا کمد دیواری پولیشی مانند دیگر کابینت‌ها از ورق ام دی اف سفید طراحی می‌شود و احتیاج به رنگ آمیزی ندارد. قسمت‌های مهمی که احتیاج به رنگ آمیزی دارند و با ورق MDF خام تولید می‌شوند درب کابینت و نما هستند. (نما به به بخش‌هایی گفته می‌شود که دربی برای آن تعبیه نشده اما در معرض دید قرار دارند)

رنگ پولیش چیست؟

پولیش مایعی است خمیری شکل و غلیظ که از آن بر روی سطوح مختلفی مانند فلز، چوب و پلاستیک و … استفاده می شود. با استفاده از رنگ پولیش می‎توان به راحتی نقایص هر سطحی را برطرف کرد و در عین حال ظاهری شفاف و زیبا به آنها داد. البته کاربرد پولیش تنها برای ایجاد شفافیت و زیبایی ظاهری نیست بلکه از رنگ پولیش به عنوان لایه‌ی محافظ در برابر عوامل مختلف آسیب‎زا مانند رطوبت استفاده می‌شود همچنین برای ترمیم بافت‌های آسیب دیده سطوح چوبی، پولیش یکی از بهترین متریالی است که می‌توان استفاده کرد. عملکرد پولیش‌ تا حد زیادی شبیه به سنباده است و بیشتر برای ایجاد سطوح صاف و صیقلی مورد استفاده قرار می گیرد. نکته قابل توجه این است که رنگ پولیش دامنه کاربرد وسیعی در تولید انواع کابینت آشپزخانه با سبک‌های مختلف دارد.

علاوه بر کابینت، از پولیش در طراحی و تولید درب لابی ورودی سبک مدرن هم استفاده می‌شود. چون احتمال آسیب رسیدن به درب ورودی در اثر زیاد باز و بسته شدن و اصابت اشیاء تیز وجود دارد، بهره گیری از رنگ پولش می‌توانند در هنگام تعمیر و ترمیم ظاهر درب حائز اهمیت باشد.

مهمترین کاربرد رنگ پولیش چیست؟

  • از بین بردن لک، خراش، سوختگی و آلودگی از روی سطوح مختلف
  • بالا بردن میزان مقاومت و استحکام محصولات چوبی
  • ایجاد سطحی شفاف و براق 
کابینت پولیشی

نحوه تولید کابینت پولیشی

در تولید کابینت پولیشی در ابتدا کابینت با استفاده از ام دی اف خام تولید می‎شود. به وسیله ماشین آلات CNC طرح‎های مختلفی بر روی آن ایجاد می‌شود. مرحله پاشیدن رنگ با استفاده از پیستوله به صورت دستی و یا با ماشین آلات اتوماتیک در محیطی کاملاً ایزوله انجام می‌شود. هرچه فرآیند پاشش رنگ و زیر سازی بهتر و یکنواخت تر انجام شود، سطح کار صاف‌تر و یکدست‌تر خواهد شد. بعد از هر مرحله پاشیدن رنگ، با استفاده از ماشین پوست و لرزان سطح مورد نظر پرداخت می‌شود. در پایان رنگ پولیش مایع (غلیظ) به ضخامت 3 میلیمتر بر روی کار کشیده می‌شود. این پوشش مانند لاکی ضخیم عمل می‌کند و مقاومت کابینت را در برابر عواملی مانند ضربه، خط و خش و حتی رطوبت بالا می‌برد. نوع و جنس رنگ پولیشی در دوام و قیمت نهایی محصول تاثیرگذار خواهد بود.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت کابینت پولیش

یکی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت و قیمت کابینت پولیشی، جنس مواد اولیه آن است. ورق ام‌دی‌اف نوعی فرآورده چوبی است که از ذرات چوب و چسب و رزین، تحت دما و فشار زیاد تهیه می‎شود. ورق‌های MDF کیفیت‎های مختلفی دارند و نوع خارجی آن بطور قابل توجهی مرغوب‌تر است. برای تهیه کابینت پولیشی از ام‌دی‌اف‌ خام با ضخامت 25 یا 32 میلیمتر استفاده می شود. نوع رنگ مصرفی از دیگر عوامل تاثیر‌گذار بر قیمت نهایی کابینت پولیشی است. هر چه کیفیت رنگ پولیش مصرفی بالاتر باشد، به همان میزان شفافیت و پایداری رنگ بیشتر خواهد بود. البته چگونگی انجام فرایند پولیش کاری، نیز بر کیفیت نهایی کابینت آشپزخانه تاثیر زیادی دارد. از دیگر عوامل تاثیر گذار بر کیفیت اجرای کابینت پوست پولیش استفاده از یراق باکیفیت و خارجی است. نحوه طراحی و جانمایی قسمت‌های مختلف کابینت هم در زیباتر جلوه کردن آشپزخانه تاثیر زیادی دارد.

  • نوع ورق MDF و ضخامت
  • کیفیت اجرا و نوع رنگ پولیش
  • استفاده از یراق باکیفیت
  • طراحی و جانمایی حرفه ای

3 عامل کلیدی در تعیین قیمت کابینت پولیشی

سه فاکتور بسیار مهم در تعیین قیمت نهایی کابینت پولیشی تاثیرگذار هستند:

  1. جنس مواد اولیه و خام
  2. نوع رنگ پولیش
  3. پولیش کردن کابینت، نیاز به زمان، تجهیزات، تخصص و مهارت دارد. به همین دلیل این نوع از کابینت‎ها قیمت بیشتری در برابر کابینت های معمولی دارند.
کابینت پولیشی
کابینت پولیشی

مزایای کابینت پولیشی چیست؟

کابینت با رنگ پولیش در اکثر موارد به رنگ سفید ساخته می‎شود، بنابراین محیط را بزرگتر از آنچه که هست، نشان خواهند داد. شاید این مدل کابینت انتخاب خوبی برای آشپزخانه‎های کوچک باشد.

  • رنگ پولیش، بر ضخامت رنگ کابینت می‎افزاید، بنابراین مقاومت آن در برابر عوامل مانند ضربه و رطوبت افزایش می‎یابد.
  • کابینت پولیشی، به راحتی تمیز می‎شود.
  • در صورت بروز خط و خش، امکان ترمیم آن وجود خواهد داشت.
  • به دلیل اینکه رنگ و پولیش روی سطوح چوبی را کاملاً پوشش می‌دهد هیچ راه نفوذی برای ورود حشرات و رطوبت در این مدل کابینت وجود ندارد. به همین جهت کابینت پولیشی به نوعی در گروه کابینت‌های ضد آب قرار می‌گیرد. 

چگونه یک کابینت ساز خوب انتخاب کنیم؟

شاید انتخاب شرکت تولید‌کننده کابینت آشپزخانه کمی مشکل بنظر برسد. اما با کمی بررسی و  مقایسه خصوصیات مختلف چند شرکت فعال در این زمینه می‌توانید به اطلاعات خوبی دست پیدا کنید.

  1. سعی کنید طراحی و تولید کابینت را به یک شرکت یا شخص بسپارید. اغلب شرکت‌های طراحی و مهندسان آرشیتکت کم تجربه با کمترین توجه به جزئیات و نکات فنی اقدام به طراحی آشپزخانه می‌نمایند . شاید چنین طرح‌هایی زیبا باشند اما کارآمد و اصولی نخواهند بود. بنابر این حالت ایده آل این است که مسئولیت طراحی و اجرا تماماً به عهده یک تیم باشد تا نکات فنی و محدودیت‌ها کاملاً در نظر گرفته شوند.
  2. در حال حاضر بیشتر شرکت‌های سازنده کابینت نمایشگاه دائمی یا دفتر فروش دارند که با مراجعه حضوری می‌توانید توان فنی و اجرایی آنها را محک بزنید و با سبک کاری آن مجموعه بیشتر آشنایی پیدا کنید.
  3. حتماً به قیمتی که ارائه می‌شود توجه کنید و عرف بازار را در نظر بگیرید. حتی اگر بهترین متریال مصرفی که از خارج از کشور وارد می‌شود هم انتخاب کنید باز هم نباید بیشتر از مقدار مشخصی برای طراحی و اجرای کابینت هزینه کنید.

منبع : homeguides

آخرین بروزرسانی : 1402/07/01

لطفا با ستاره دادن از ما حمایت کنید