اگر دقت کرده باشید آشپزخانههای مدرن و پر زرق و برق امروزی از نظر طراحی ظاهری تفاوت های زیادی در مقایسه با آشپزخانه های قدیمی که در گذشته به آن مطبخ هم گفته میشد، دارند که یکی از دلایل اصلی آن استفاده از کابینتهای مدرن و متنوع است. مهم ترین عنصری که باعث ایجاد تنوع در طراحی کابینت آشپزخانه میشود درب و نمای بیرونی آن است. کابینت با درب طرح حصیری یکی از سبکهای پرطرفدار در معماری نوین و طراحی داخلی است. دربهای حصیری اغلب در ساخت انواع کابینت کلاسیک با چوبهای طبیعی کاربرد دارند. مهمترین دلیل برای انتخاب کابینت حصیری، زیبایی و منحصر به فرد بودن آن است.
حصیر و کاربرد آن در دکوراسیون
حصیر نوعی الیاف چوبی انعطاف پذیر است که به صورت دستی یا ماشینی در هم تنیده و بافته میشود. امروزه از حصیر علاوه بر تولید صنایع دستی و سبد بافی در طراحی دکوراسیون استفاده زیادی میشود. همانگونه که اشاره شد، آشپزخانه و کابینتهای آن جز مهمترین بخشهای خانه هستند، بنابراین انتخاب مدل و طرح مناسب در کنار بکارگیری متریال متنوع و باکیفیت میتواند تضمین کنندهی زیبایی خانه شما باشد.
امروزه از درب کابینت حصیری به خصوص در ترندهای جدید دکوراسیون و ساخت کابینتهای نئوکلاسیک با طراحی خاص، بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. از نکات قابل توجه در انتخاب کابینت مدل حصیری موارد زیر هستند که توجه به آنها میتواند در انجام انتخاب بهتر به شما کمک نماید.
خصوصیات کابینت آشپزخانه حصیری
- حصیر جنبهی تزئینی دارد و در عین ماندگاری بالا کمی حساس است و عموماً در برابر ضربههای شدید و فشار زیاد آسیب پذیر است.
- بهره گیری از حصیر در کنار چوب بسیار جذاب است ضمن اینکه همخوانی و هارمونی خوبی بین این دو متریال وجود دارد.
- استفاده از حصیر در طراحی درب کابینت علاوه بر کاهش وزن درب و بالا رفتن عمر مفید لولاها و سایر اتصالات کابینت باعث گردش هوای آزاد در کابینتها و جلوگیری از تجمع بوی نامطبوع MDF و چسب چوب و … در فضای داخلی کابینت میشود.
- در طراحی درب لابی چوبی هم با استفاده از دستگاه سی ان سی از طرح حصیر برای تزئین نمای درب استقبال میشود و این مدل تنها محدود به طراحی کابینت نمیشود.
انواع کابینت حصیری
پیشینهی استفاده از فضایی برای نگهداری وسایل مختلف در گنجه و صندوقچههای قدیمی به گذشتههای دور برمیگردد؛ و سیر تکامل آن هنوز هم ادامه دارد. در سالهای اخیر انواع و اقسام کابینتها با جنسهای متنوع و سبکهای طراحی مختلف در بازار مطرح شده اند که هریک از آنها مزایا و معایب خود را دارند. اما متریال چوب از گذشته تا امروز پرکاربرد ترین مواد اولیه ایست که در ساخت کابینت استفاده شده و میشود و دلایل زیادی هم پشت آن است؛ ماندگاری و کیفیت بالا، ظاهر زیبا و طبیعی، شکل پذیری و انعطاف عالی نسبت به سایر متریال، از عواملی هستند که چوب طبیعی یا مهندسی شده را به پای ثابت مواد اولیه برای تولید کابینت آشپزخانه مبدل کرده اند.
بر همین اساس کابینت با درب مدل حصیری از نظر سبکی به دو دسته اصلی مدرن و کلاسیک دسته بندی میشوند و از نظر نوع متریال بکار رفته به کابینت های ام دی اف و کابینتهای چوب طبیعی تقسیم بندی میشوند. که بطور مختصر به هریک از این موارد خواهیم پرداخت.
کابینت حصیری ام دی اف
ام دی اف یکی از فرآورده های چوبی پرکاربرد در صنعت کابینت سازی است که از ذرات ریز چوب متراکم و چسب در دمای بالا تولید میشود. ورق ام دی اف اغلب به دو شکل خام و با روکش در بازار وجود دارد که هر یک از آنها کاربرد خاص خود را دارند. نوعی ورق ام دی اف طرح حصیری نیز در بازار موجود است که مانند دیگر ورقها ساده نیست (مثل ورق طرح کتان) به این کابینتها، کابینت ام دی اف طرح حصیری گفته میشود. قیمت مناسب و تنوع زیاد ورق های ام دی اف نسبت به چوب و فلز باعث میشود.
به سبب بالا بودن هزینه خرید چوب طبیعی جایگزین کردن ام دی اف خام و روکشهای چوبی انتخاب مناسبی برای علاقه مندان به کابینت آشپزخانه چوبی خواهد بود. کابینت روکش چوب در واقع نوعی کابینت طرح چوب با مغز ام دی اف است که هزینه تمام شده کمتری نسبت به کابینت با چوب خالص دارد.
مزایای کابینت ام دی اف
- سطح ام دی اف به جهت داشتن روکش ملامینه یا هیگلاس صاف و بدون انحنا است و ضد ضربه و خش بوده و به راحتی با یک دستمال تمیز میشود.
- مقاومت و محکم بودن ام دی اف باعث میشود توان تحمل وزن و فشار زیاد را داشته باشد بدون آنکه آسیبی به آن وارد شود.
- برخلاف چوب طبیعی، با گذشت زمان، ام دی اف خراش و ترک برنمیدارد و در برابر رطوبت مقاوم تر است. همچنین از نظر قیمتی مقرون بصرفه تر است.
کابینت حصیری چوبی
در کنار نکات مثبت، نکات منفی هم در کابینتهای ام دی اف وجود دارد. همانطورکه گفته شد کابینت ام دی اف از خرده چوب و چسب تهیه میشود؛ یکی از ایراداتی که غالباً به ورق ام دی اف وارد است بوی نامناسب آن است. البته یکی از راهکارهای رفع این مشکل، استفاده از دربهای حصیری است که با داشتن روزنههای زیاد باعث گردش هوا در داخل کابینت میشود. اما در مجموع پیشنهاد اول ما به بیشتر مشتریان استفاده از کابینت با درب چوبی خواهد بود. اول به دلیل زیبایی و دوم بخاطر ماندگاری و حس خوبی که چوب به طراحی دکور خانه میبخشد.
در مقابل ام دی اف، استفاده از چوب طبیعی در کمد و کابینت طرفداران کمی ندارد و سلایق خاصی را به خود جلب میکند. طراحیهای مربوط به چوب طبیعی در دکوراسیون هم ویژگیهای منحصر به فرد خودش را دارد. چوب زیبایی خاصی دارد و جذابیت زیادی به دکور خانه میدهد و از برخی لحاظ هم نگهداری آن حساسیت بالایی دارد. اما توجه داشته باشید که قیمت کابینت چوبی بالاست و اگر دوست ندارید زیاد هزینه کنید شاید انتخاب خوبی برای شما نباشد.
منبع : alibaba
آخرین بروزرسانی : 1400/01/18
[yasr_visitor_votes size=”large”]