کابینت سی ان سی (CNC) چیست؟

قبل از اینکه به سوال کابینت سی ان سی چیست؟ پاسخ دهیم شاید بهتر باشد توضیح مختصری در مورد ماشین آلات CNC ارائه کنیم تا برای افرادی که آشنایی کمی با تجهیزات نجاری و کابینت سازی دارند، موضوع راحت‌تر و کامل تفهیم شود. مهم‎ترین کاربرد دستگاه cnc حکاکی، برش کاری بر روی چوب و ام دی اف خام است. عموماً بیشتر نقش و نگارهای برجسته‌ای که روی درب‌ها و ستون و سرستون‌های کابینت‌های کلاسیک می‌بینید با استفاده از همین دستگا‌های CNC انجام می‌شود. پوششی که برای کابینت‌های CNC کاری شده انتخاب می‌شود اغلب از جنس PVC (وکیوم) یا انواع رنگ پلی اورتان یا پلی استر است که در ادامه بیشتر در مورد آن‌ها توضیح خواهیم داد.

کابینت سی ان سی چه مزایایی دارد؟

  • به دلیل اینکه کابینت CNC از چوب و ام دی اف خام ساخته می‌شود، فرم پذیری بالا و در نتیجه تنوع مدل بسیار زیادی دارد.
  • به سبب روکش پی وسی و وکیوم ممبران یا رنگ پلی اورتان تنوع رنگی، در این نوع کابینت بسیار بالاست.
  • از دیگر مزیت‌های کابینت سی ان سی، دقت و سرعت اجرای بالا و همچنین ظرافت در پیاده سازی طرح روی چوب است.
  • تقریباً محدودیتی در انتخاب طرح روی درب کابینت سی ان سی وجود ندارد و هر طرحی که انتخاب کنید، امکان پذیر خواهد بود.
کابینت CNC
کابینت CNC

انواع کابینت سی ان سی از نظر سبک

طراحی و ساخت بعضی از محصولات چوبی به خصوص دکوراسیون سبک کلاسیک، احتیاج به ظرافت و ریزه کاری‌هایی دارد که گاهی نمی‌توان با تکنولوژی CNC تمام جزئیات آن را پیاده سازی نمود و بهتر است کار به شکل handmade (با استفاده از مهارت و هنر دست نجاران و منبت کاران) ساخته شود. اما در بیشتر موارد تولید اکثر مدل‌های کابینت با بهره گیری از تکنولوژی CNC امکان پذیر می‌باشد.

در مجموع برای تولید کابینت‌ کلاسیک با طراحی لوکس و فاخر که به صورت چوبی ساخته می شوند تولید به شیوه %100 سفارشی و به صورت دستی شاید کمی سرعت اتمام پروژه را کاهش دهد اما در بیشتر موارد نسبت به کار ماشینی کیفیت و زیبایی بیشتری دارد. همچنین کابینت‌های سبک نئوکلاسیک که حالت ساده تری نسبت به سبک‌های کلاسیک دارد، استفاده از ماشین آلات سی ان سی پیشنهاد اول ما به کارفرمایان است مخصوصاً اگر زمان پروژه شما محدود و یا حجم کارتان بالا باشد.

کابینت CNC وکیوم بهتر است یا رنگ شده چرا؟

کابینت‌های سی ان سی معمولاً با استفاده از پوشش رنگ پلی اورتان یا روکش PVC یا وکیوم اجرا می‌شود. متریال اصلی این مدل کابینت آشپزخانه، ام دی اف خام و در مواردی ترکیب چوب و MDF است. رنگ پلی اورتان تنوع رنگی بالایی دارد درصورتیکه تنوع روکش PVC نسبت به رنگ کمتر است. در مقابل قیمت کابینت‌های روکش وکیوم پایین تر از کابینت های رنگ شده است. از نظر طول عمر و قابلیت اصلاح و ترمیم رنگ کابینت های رنگ شده بهتر از کابینت وکیوم هستند. پارامترهای دیگری هم می‌توان برای مقایسه‌ی این دو نوع کابینت سی ان سی در نظر گرفت که در آینده به آنها خواهیم پرداخت.

معایب کابینت سی ان سی (CNC)

بزرگترین ضعف و ایراد کابینت‌های سی ان اسی این است که چون سطح ورق ام دی اف خام توسط دستگاه تراشیده می‌شود، ضخامت ورق MDF کاهش می‌یابد و در نهایت بعد از فرآیند رنگ کاری ممکن است درب کابینت دچار تابیدگی و انحنا شود. مخصوصاً در مواردی که ابعاد درب مورد نظر بیشتر از حالت معمول باشد. (مانند کابینت‌های ایستاده و قدی)

برای رفع این مشکل اغلب درب‌های کابینت نئوکلاسیک را شبیه به یک قاب عکس می‌سازند یعنی 4 تکه MDF خام یا چوب به هم متصل می‌شوند و یک کلاف تشکیل می‌دهند و بخش میانی درب کابینت هم از یک صفحه از جنس ام دی اف خام یا پلای وود به ضخامت 8 یا 9 میلیمتر تشکیل شده است. طراحی درب کابینت به شکل چند تکه بجای درب کابینت سی ان سی که به صورت یک تکه اجرا می‌شود باعث جلوگیری از قوس برداشتن درب کابینت و دفرمه شدن آن خواهد شد.

کابینت CNC
کابینت CNC

مقایسه کابینت CNC و کابینت ام دی اف

یکی از تفاوت‌های اصلی کابینت سی ان سی و با کابینت ام دی اف معمولی یا هایگلاس، متفاوت بودن ضخامت آن‌هاست. در ساخت کابینت‌های ام دی اف معمولی یا هایگلاس ضخامت درب کابینت 16 میلیمتر است و امکان ایجاد طرح روی درب کابینت و فرم دهی دور درب وجود ندارد در حالی که در تولید کابینت سی ان سی می‌توان از ورق‌های ام دی اف خام با ضخامت‌های 8، 16، 25، 32 و حتی 40 میل استفاده نمود و به آسانی با استفاده از ماشین آلات نجاری هر سبک یا مدل دربی که مورد نیاز باشد را تولید نماییم. نمونه ای از این مدل درب کابینت را می‌توانید در مقاله‌ای با عنوان (( کابینت منحنی )) مطالعه نمایید.

البته باید این نکته را هم اضافه کنیم که هزینه‌ی کابینت‌های سی ان سی نسبت به کابینت AGT (هایگلاس) کمی بیشتر است چون باید این کابینت‌ها رنگ شوند یا با پوششی از جنس PVC ساخته شوند. همچنین یکی دیگر از دلایل بالاتر بودن قیمت این مدل کابینت آشپزخانه، طولانی‌تر بودن مراحل ساخت کابینت‌ سی ان سی نسبت به کابینت ام دی اف معمولی است. فارغ از بحث هزینه از نظر کیفی این نوع کابینت در گرید A قرار دارد و در پروژه های لوکس غالباً اجرا می‌شود.

چرا کابینت سی ان سی کاری شده پرطرفدار است؟

در طراحی کابینت سی ان سی محدودیت‌های زیادی وجود ندارد حتی می توانیم از درب‌های شیشه‌ای برای کابینت‌های دیواری استفاده کنیم. همچنین تنوع رنگی در این نوع کابینت زیاد است. به تناسب قیمت پرداختی، کابینت‌ سی ان سی ارزش خرید بالایی دارند.

حتی میتوانیم قسمت تاج را به صورت یک پله یا دو پله و طرح دندان موشی اجرا کنیم ولی در کابینت‌های مدرن و هایگلاس این امکان وجود ندارد. همچنین امکان ساخت کابینت‌های منحنی با درب خمیده و کرو با استفاده از دستگاه CNC کاملاً فراهم است که این مدل جزو جدیدترین مدل کابینت در سال 1400 است.

منبع : CNC cabinet doors

تاریخ انتشار : 1402/10/24

[yasr_visitor_votes size=”large”]

5/5 - (1 امتیاز)