کابینت چرمی + بررسی کامل

چرم در حقیقت همان پوست حیوانات مرده است که روی آن فرایند‌های گوناگونی انجام می‌شود و سپس از آن برای ساخت پوشش مبل، کیف، کفش، کابینت، دیوارکوب، تخت‌خواب و … استفاده می‌کنند. بنابراین می‌توان گفت استفاده از چرم در طراحی کابینت به یک انتخاب محبوب و لوکس تبدیل شده است و امروزه بسیاری از افراد دست به انتخاب کابینت چرمی (کابینت طرح چرم) برای آشپزخانه خود زده‌اند. استفاده از روکش چرم بیشتر در طراحی کابینت‌های سبک مدرن و نئوکلاسیک دیده می‌شود، زیرا در سبک‌ کلاسیک با وجود منبت‌های برجسته استقاده از پوشش چرمی برای کابینت امکان پذیر نخواهد بود.

کابینت چرم

انواع چرم مصرفی در ساخت کابینت چرمی

در تهیه چرم مصنوعی، به‌جای استفاده از پوست حیوانات، از مواد مصنوعی استفاده می‌کنند. این مدل چرم، انواع گوناگونی دارد که می‌توان به چرم منفذ دار، اکلیلی، پلی اورتان، وینیل، اشبالتو، دانه‌ای و مخملی اشاره کرد. هر یک از این مدل‌ها، ویژگی‌های مخصوص به خود را دارند، برای مثال مدل وینیل یک چرم منعطف و لطیف است. یا به‌عنوان مثال دیگر، چرم اکلیلی یک چرم با مقاومت بالا و سطح درخشنده است که در زمینه‌های گوناگون از آن استفاده می‌کنند.

حال برای ساخت کابینت چرمی، انتخاب نوع چرم بر عهده سلیقه مشتری خواهد بود. پیش از انتخاب، توضیحات لازم از انواع چرم‌های مصنوعی مورد استفاده برای روکش کابینت، در اختیار مشتری قرار می‌گیرد و سپس فرد می‌تواند بهترین انتخاب را داشته باشد. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که نوع چرم انتخابی برای کابینت، در قیمت نیز تاثیرگذار است، از همین رو نمی‌توان قیمت کابینت طرح چرم را یک قیمت واحد و مشخص در نظر گرفت، بلکه یک معیار متغیر است که به نوع چرم و مسائل دیگر ارتباط دارد.

کابینت چرمی یک انتخاب لوکس

بدون شک لوکس بودن چرم به همه‌ی ما به‌عنوان یک متریال لوکس ثابت شده است و به‌طور معمول در محیط‌های شیک از این متریال استفاده می‌کنند. حال اگر دکوراسیون منزل شما، یک دکوراسیون لوکس است، می‌توانید از کابینت طرح چرم در طراحی آشپزخانه استفاده کنید، زیرا یک انتخاب شیک و منحصربه‌فرد است. همچنین علاوه بر لوکس بودن، اصالت و مدرنیته بودن را نیز توام با یکدیگر دارد.

البته روکش چوب طبیعی هم از آن دسته انتخاب‌هایی است که برای هر مدل کابینت با هر سبکی مناسب است. بنابر این اگر کابینت روکش چرم، باب میل و سلیقه‌ی شما نیست حتماً تصاویر جدیدترین مدل‌های کابینت روکش چوبی را در وبسایت ما مشاهده بفرمایید.

کابینت چرم مصنوعی

نحوه ساخت کابینت روکش چرم

درب کابینت چرمی از جنس ام دی اف با روکش چرم اجرا می‌شود و بدنه‌ی آن همانند دیگر کابینت‌ها از ورق ام دی اف سفید یا طرح کتان ساخته می‌شود. برای ساخت این کابینت، ورق‌های چرم که توسط کارفرما انتخاب شده‌اند و ضخامت مناسب دارند، روی ام دی اف‌خام پرس می‌شوند. بنابراین شما تنها قسمتی که در معرض دید است را به‌صورت چرمی مشاهده می‌کنید و قسمت درونی بدون روکش و به‌همان رنگ ابتدایی دیده می‌شود. دقت داشته باشید که برای پوشش لبه‌های کابینت نیز از نوار pvc استفاده می‌کنند.

البته روش دیگری برای ساخت کابینت طرح چرم نیز وجود دارد، اما به‌دلیل هزینه بالایی که نیاز دارد، به‌ندرت از آن استفاده می‌شود. در این شیوه، هر دو سمت درب با استفاده از روکش چرمی پوشانده می‌شود و حتی لبه‌های کابینت نیز چرمی هستند. حال شما می‌توانید با توجه به سلیقه و بودجه‌ای که در اختیار دارید، یکی از این شیوه‌های اجرای روکش چرمی کابینت را انتخاب کنید.

کیفیت و طول عمر کابینت چرمی

مقامت چرم در مقایسه با دیگر پارچه‌ها بیشتر است و در برابر آفتاب، گرما، سایش و … مقاوم خواهد بود. همچنین نکته جالبی که درباره چرم وجود دارد، این است که با گذشت زمان، انعطاف‌پذیری آن افزایش پیدا می‌کند و ظاهر بهتری نیز به‌دست می‌آورد. بنابراین کابینت چرمی یک انتخاب بادوام و مقاوم است که اگر از آن به‌درستی نگهداری شود، برای سالیان سال به همان شکل باقی خواهد ماند.

نحوه نگهداری از کابینت طرح چرم

معمولا برای ساخت کابینت چرمی از چرم مصنوعی استفاده می‌شود. استفاده از این چرم هزینه‌ی کمی دارد، اما همان حس و ظاهر چرم طبیعی را فراهم می‌کند. این چرم در برابر نشت و لکه مقاومت دارد و در صورتی که لک شود، می‌توانید آن را به‌راحتی تمیز کنید. دقت داشته باشید که کابینت چرمی نیاز به تعمیر و نگهداری زیاد ندارد و شما می‌توانید بدون استفاده از ابزاری خاص، آن را تمیز کنید.

خراش‌های روی چرم را از بین ببرید

گاهی اوقات روی چرم خراش‌هایی ایجاد می‌شود و بسیاری از افراد تمایل دارند که این خراش‌ها را از بین ببرند. دقت داشته باشید که چرم یک ماده آلی است و به همین دلیل ترمیم آن کار تقریبا سختی خواهد بود، اما همچنان روش‌هایی وجود دارد که می‌توانید از طریق آن‌ها خراش‌های روی چرم را از بین ببرید.

یک پاک‌کننده مخصوص چرم تهیه کنید. توجه داشته باشید که استفاده از پاک‌کننده‌های الکلی و خانگی به چرم آسیب می‌رسانند. از نرم‌کننده‌های چرم استفاده کنید، زیرا کمک می‌کنند که خراش ایجاد روی چرم برداشته شود. البته در هنگام استفاده از نرم‌کننده، این نکته را در نظر بگیرید که حتما از پارچه‌ای نرم استفاده کنید و با استفاده از حرکات دورانی، نرم‌کننده را روی چرم بزنید.

مزایا‌ی کابینت چرمی

  • برخلاف آنچه به نظر می‌رسد، تمیز کردن روکش چرمی کابینت آسان است.
  • تنوع در رنگ بندی و طرح روکش چرمی زیاد است.
  • استفاده از روکش چرم، فضای لوکس و زیبایی به محیط می‌بخشد.
  • چرم خاصیت آکوستیک دارد و سرو صدای مزاحم محیط را جذب می‌نماید.

معایب کابینت چرمی

  • اگر اجسام تیز به روکش چرم برخورد کنند، باعث ایجاد خط و خراش می‌شوند.
  • قیمت کابینت چرمی در مقایسه با کابینت‌های گلاس بالا است.
  • چرم اصولا در مقابل اشیاء نوک تیز مقاومت پایینی دارد و آسیب پذیر است.
  • قیمت چرم در مقایسه با بیشتر متریال موجود در بازار بالاتر است

سخن آخر

همان‌طور که گفته شد، کابینت چرمی یک انتخاب لوکس، اصیل، مدرنیته و مقاوم است که می‌توانید از آن در طراحی دکوراسیون آشپزخانه استفاده کنید. البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که چرم انتخابی شما کیفیت لازم را داشته باشد و با گذشت مدت زمان کوتاه دچار مشکل نشود. بنابراین مرکزی را برای اجرای کابینت چرمی انتخاب کنید که مطمئن هستید معتبر است و از با کیفیت‌ترین متریال استفاده می‌کند.

منبع : kitchendesigns

تاریخ انتشار : 1400/12/18

لطفا با ستاره دادن از ما حمایت کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *