یکی از چوبهای پر کاربرد در دکوراسیون و ساخت کابینت آشپزخانه، چوب ملچ است. بدلیل آنکه این چوب بافت بسیار زیبایی دارد و تقریباً جزو چوب های کمیاب بازار بشمار می آید (به علت سرعت رشد کم درخت ملچ) نسبت به چوب های راش و بلوط قیمت نسبتاً بالایی دارد. به همین جهت قیمت کابینت چوب ملچ بالاست و این نوع کابینت در گروه کابینت های گران قیمت دسته بندی می شوند. برای کاهش هزینه تمام شده اصولاً ما به بیشتر افرادی که تمایل به خرید کابینت تمام چوب دارند اما از قیمت بالای آن ناراضی هستند کابینت روکش چوب طبیعی را پیشنهاد می کنیم. این کابینت ها ظاهری بسیار زیبا و نزدیک به کابینت چوبی دارند و قیمت آنها در مقایسه با کابینت های تمام پایین تر است.
مزایا و معایب کابینت با روکش چوب طبیعی
همانطور که در ابتدای این مطلب عرض کردیم مهم ترین مزیت کابینت روکش چوب طبیعی قیمت مقرون به صرفه و داشتن ظاهر چوبی است. از دیگر مزایای کابینت آشپزخانه با روکش چوب می توان به تنوع زیاد در انواع روکش های چوبی هم از نظر رنگ و هم از نظر ضخامت و بافت چوب اشاره کرد.
بطور کلی کابینت روکش چوب معایب کمی دارد. یکی از مهم ترین آنها آسیب پذیر بودن روکش چوب در برابر اشیاء تیز و همچنین رطوبت و گرمای شدید است. به همین دلیل می توان طول عمر کم را یکی از عمده ترین معایب کابینت های روکش چوب طبیعی دانست.
کابینت چوب ملچ
چوب درخت ملچ در نقاط مرطوب جهان و همچنین استانهای شمالی کشور (گیلان، گرگان و مازندران) یافت میشود. یکی از ویژگیهای بسیار مناسب این چوب که باعث شده از چوب ملچ در ساخت کابینت و دیگر محصولات چوبی، بیشتر از سایر چوب ها استفاده شود نفوذ ناپذیری مناسب و مقاومت آن در برابر حشرات و آفتهاست. علاوه بر مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی، داشتن بافتی زیبا از ویژگی های قابل توجه چوب ملچ است. کابینت چوب ملچ محصولی از توجه صنعت گران و نجاران به این چوب است. از دیگر دلایل پر فروش تر بودن کابینت چوب ملچ می توان به فرم پذیری عالی این چوب اشاره کرد که باعث می شود هیچ محدودیتی در انتخاب مدل کابینت آشپزخانه خود نداشته باشید.
جالب است بدانید از چوب ملچ برای ساخت کابینت کلاسیک و از روکش ملچ در تولید کابینت نئوکلاسیک و حتی مدرن استفاده می شود و از این حیث در مقایسه با سایر چوب ها کاربردی تر بنظر می رسد.
دلیل اصلی وجود نقش و طرحهای بسیار زیبا بر روی ملچ، مدتزمان طولانی رشد چوب میباشد، این زیبایی باعث شده تا این چوب از مناسبترین مواد برای ایجاد روکش چوبی باشد. یکی از راههای شناخت روکش چوب ملچ، توجه به طرحهای آن میباشد. رنگ ملچ غالباً قهوهای روشن است و در بعضی اوقات رنگ آن مایل به قرمز نیز خواهد شد.
کابینت روکش چوب ملچ
امروزه در ساخت کالاهای لوکس از چوبهای گرانبها استفاده میشود و یکی از این چوبها ملچ میباشد. البته استفاده از این چوب برای تمام قسمتهای کابینت به دلیل هزینهی بالا و افزایش بی رویه قیمت کابینت کلاسیک ، معمولاً پیشنهاد نمیشود. در کابینت روکشی استفاده از روکش ملچ بر روی تخته امدیاف کاری رایج میباشد که این کار علاوه بر زیبایی، باعث افزایش مقاومت و سختی این چوبها میشود و محصول نهایی کیفیت بالایی پیدا میکند. این روکش را میتوان بر روی هر دو طرف امدیاف به همراه لایه استر روغنی استفاده کرد تا در برابر حملات حشرات از کابینت حفاظت بیشتری شود.
به طور کلی از مزایای استفاده از روکش ملچ میتوان کمک به سختی و استقامت چوب و همچنین مقاومت چوب در برابر نفوذ حشرات و از معایب اصلی روکش ملچ، ضعف آن در هنگام برخورد با رطوبت را نام برد. استفاده از روکش ملچ در رطوبتهای بیش از 80٪ که باعث تاب برداشتن و تغیر فرم خواهد شد، پیشنهاد نمیشود
ویژگیهای چوب ملچ
همانطور که در بالا گفته شد، چوب ملچ دارای سطوح برجسته و بسیار زیبایی است که به راحتی و با چشم غیرمسلح، قابل مشاهده هستند (زیرا به طور کلی ملچ چوبی درشتبافت است.) همچنین پس از رنگ خوردن این چوب، ظاهری بینظیر به نمایش خواهد گذاشت. ملچ در برابر پوسیدگی مقاومت پایینی دارد و نیاز است تا در مرحله رنگ آمیزی، از جنس مناسب رنگ یا روغن استفاده شود تا به آن آسیبی نرسد. به دلیل ویژگیهای یاد شده، استفاده از این چوب در ساخت اشیا تزیینی و همچنین مصنوعی مانند کمد دیواری تمام چوب ، روشویی کلاسیک چوبی و درب تمام چوب ورودی و اتاقی زیادی دارد.
منبع : Wikipedia
آخرین بروزرسانی : 1399/04/25