درب فریم لس از نظر مفهومی به دربهایی گفته میشود که بدون چارچوب هستند اما اصولاً چنین دربی وجود خارجی ندارد! تمامی دربها برای باز و بسته شدن و ایستایی بیشتر به تکیه گاه یا چهارچوب نیاز دارند . آنچه که امروزه به عنوان دربهای فریم لس در بازار، به فروش می رسد و با این عنوان در میان عموم مردم، معروف شده درب چهارچوب مخفی است. در ساخت این نوع دربها، چهارچوب درب طوری طراحی میشود که از نظر پنهان بماند. همین عامل نیز موجب شده تا این نوع از دربها در اصطلاح به نام درب چارچوب مخفی و یا درب فریم لس چوبی شناخته شوند. چهارچوب این دربها عمدتاً از جنس پروفیل آلومینیومی و خود درب چوبی تولید میشوند.
رایجترین متریال مصرفی در ساخت درب فریم لس
در حال حاضر انواع متعددی از درب چهارچوب مخفی و یا درب فریم مخفی در ایران تولید میشود که در ساخت آنها از متریال و مواد اولیه متنوعی از جمله شیشه، چوب، فلز از جمله آلومینیوم و… بکار میرود.
- چوب
- MDF
- پلی وود
- شیشه
- آلومینیوم
درب چوبی فریم لس
رایجترین دربهای چهارچوب مخفی با استفاده از ورق MDF یا HDF و چوبهای طبیعی مانند چوب روسی، راش اروپایی و بلوط کانادایی و چهارچوبی از جنس آلومینیوم تولید میشوند که به آنها درب چوبی فریم لس گفته میشود.
طراحی چهارچوب و فریم درب به گونهای انجام میشود که تمامی اتصالات (لولای مخفی) در قسمتهای داخلی قرار بگیرند و از نظر پنهان باشند.
درب شیشهای فریم لس
نوع دیگری از درب با چهارچوب مخفی وجود دارد که در طراحی آن بجای چوب از انواع شیشههای سکوریت و … استفاده میشود که بیشتر در شرکتها و فضاهای اداری کاربرد دارند. به این نوع از دربها درب فریم لس شیشهای گفته میشود.
بهره گیری از این دربها در کنار پارتیشنهای اداری شیشه ای فریم لس باعث زیبایی فضای اداری و یکپارچکی محیط خواهد شد.
درب چهار چوب مخفی فلزی
یکی از رایج ترین انواع دربهای فریم لس، دربهایی هستند که در تولید آنها از متریال چوب و پروفیل آلومینیوم به طور ترکیبی، استفاده شده است. در حقیقت به این نوع از دربها دربهای چوبی با فریم پروفیل آلومینیومی مخفی و یا فریم لس گفته میشود. که هم از نظر زیبایی و هم از نظر طول عمر و استحکام بسیار مطمئن و کاربردی هستند.
درب فریم مخفی به طور معمول در طراحی آشپزخانه مخفی یا مطبخ و ساخت دربهای اتاقی پروژههای مدرن و لوکس کاربرد بیشتری دارد و در گروه دربهای فانتزی دسته بندی میشوند. البته درب چوبی بدون فریم در برابر سرو صدای مزاحم عایق خوبی است و در محیطهای درمانی و مطب پزشکان نیز قابل استفاده است.
قیمت درب فریم لس چگونه محاسبه می شود؟
چهارچوبهای آلومینیومی و فلزی برای تولید دربهای فریم لس در ضخامتهای متعدد و گریدهای کیفی متنوع تهیه و تولید میشوند و هر یک برای کاربرد خاصی استفاده میشوند. طراحی اولیه قالبهای پروفیل چهارچوب دربهای مخفی هزینه نسبتاً زیادی دارد اما با یک بار سفارش قالبهای مخصوص برای تولید انبوه هزینه سرشکن میشود و بیشتر قیمت فریم دربهای مخفی مربوط به میزان آلومینیوم مصرفی میشود.
بیشتر چوبهایی که برای طراحی کابینت و درب استفاده میشوند تقریباً مشترک هستند. مهم ترین چوب های مصرفی برای ساخت انواع درب و کابینت چوبی کلاسیک : بلوط و راش و گردو هستند. قیمت دربهای چوبی فریم لس بر اساس نوع و مقدار چوب مصرفی تعیین میشود اما در مقایسه با دربهای ساده با چهارچوب چوبی به دلیل هزینههای مربوط به طراحی و ساخت قالب برای تولید فریم آلومینیومی کمی گران قیمت تر هستند.
درب فریم لس با چهارچوب چوبی
یکی از انواع دربهای فریم لس، نوعی از دربهای چوبی هستند که در طراحی و ساخت آنها از چهارچوب چوبی نیز استفاده شده است. این نوع از دربهای فریم لس چوبی، زیبایی دو چندانی به محیط مورد استفاده خواهند داد. از این نوع از چهارچوبهای مخفی به طور معمول برای طراحی داخل ساختمان استفاده میشود اما در بسیاری از موارد نیز برای ساخت دربهای فریم لس ورودی ساختمان نیز، چهارچوب چوبی به کار میرود. به کارگیری این نوع از چهارچوب در طراحی درب چوبی موجب می شود تا درب مورد نظر ، ظرافت خاصی پیدا کند.
امروزه با توجه به سلیقه مشتریان و تنوع قیمتهای این محصولات، از متریالهای جدیدی در ساخت انواع مدلهای دربهای چوبی فریم لس استفاده میشود . از جمله میتوان استفاده از انواع پروفیل چوبی ام دی اف و… برای ساخت این دربها را نام برد که قیمتهای متنوعی نیز دارند.
ویژگیهای چهارچوب آلومینیومی در درب چوبی فریم لس
لازم به ذکر است که یکی از تفاوتهای اساسی که در جنسهای مختلف و متریالهای متنوع در انواع دربهای فریم لس وجود دارد قابلیت انتقال حرارت به داخل و خارج از محیط ساختمان مورد نظر است. به طور کلی در انواع دربهای فریم مخفی چوبی که از چارچوب آلومینیوم استفاده کرده اند و یا انواع دربهایی که چهارچوب آنها از فلز ساخته شده است این قابلیت وجود دارد که از آنجایی که این متریالها رسانای خوبی برای حرارت به شمار میروند به راحتی میتوانند گرما را هم به خود جذب نمایند.
اما از طرف دیگر نقطه ضعف اساسی این نوع از چهارچوبها نیز این است که باعث از دست رفتن حرارت میشوند.
بنابراین یکی از راهکارهایی که از آن طریق میتوان مانع از هدر رفتن گرما در این نوع از ساختمانها شد این است که از عایقهای حرارتی بر روی چهارچوبها استفاده شود تا از این طریق، ظاهر دلخواه شما را هم به چهارچوب درب فریم لس بدهد. یکی از جنسهایی که در این مواقع از آن استفاده میشود چوب است. چوب در مقایسه با فلز ، رسانای ضعیفی دارد اما در برابر آن، دارای این قابلیت است که حرارت را در داخل و خارج از محیط ساختمان حفظ کند و از این طریق از هدر رفت انرژی جلوگیری نماید.
منابع : doors4uk | nextluxury
تاریخ بروزرسانی : 1399/12/12